Olta Takımı Seçimi

26-12-2019 09:35
Olta Takımı Seçimi

Doğru Oltayla Avlanma Keyfi Zirvede!

 

Balık tutmaktan alacağınız keyif, kullandığınız araç gerecin niteliği ile yakından ilgili. Konforlu ve verimli bir avlanma için, doğru ekipmanı kullanmalısınız.

Hazır olta setleri, özellikle hobi amaçlı yapılan balıkçılığa yeni başlayanlar için oldukça kullanışlı. Gerekli tüm malzemeleri içeren bu setler arasında seçim yaparken özellikle olta kamışı, olta makinesi ve misina özelliklerine dikkat etmelisiniz.

 

Olta Makinesinde Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Olta makinesi seçerken dişli sistemi, misina sarma hızı ve bilye sayısı, değerlendirmeniz gereken başlıca konular.

Mahmuz dişliler, başlangıç seviyesindeki balıkçıların gereksinimlerini karşılayacak niteliktedir. Bu tür dişlilerin olduğu olta makineleri genellikle daha uygun fiyatlarla satışa sunulur. Helezon dişliler ise daha dayanıklı çeşitlerdir ve pürüzsüz bir çekiş sağlar. Bunlar ağır balıkları yakalamada daha iyi performans gösterir.

Olta makinesi bilyeleri, makinede birbirine güç aktararak çalışan parçaların sürtünmesini azaltır. O yüzden, bilye sayısı fazla makineler, fazla yorulmadan avlanmayı mümkün kılar. Bilye sayısının yüksek olması ayrıca, performansı arttırır, makine ömrünü uzatır. Bu tür olta makineleri sık bakım gerektirmez.

Makine devri, misina sarma hızını ifade eden bir değerdir. Hızlı ve sert hareketlere sahip balıkları yakalarken yüksek devirli makineleri tercih etmekte yarar var.

 

Olta Kamışında Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Olta kamışında dayanıklılık, uzunluk ve tasarımsal yapı, göz önünde bulundurmanız gereken unsurlardan.

Kamışın uzunluğu, nerede, nasıl bir avlanma gerçekleştireceğinizle ilgilidir. Tekne balıkçılığı uzun kamış kullanımını gereksiz kılar. Buna karşılık, kıyı balıkçılığında kamışın yeterince uzun olması şarttır.

Aslında her avlanma çeşidinde kamışın sağlam yapılı olması önemli, fakat söz konusu ağır bir balık türüyse, kamış dayanıklılığının önemi artıyor. Sazan gibi güçlü balıklar için kamışın oldukça sağlam olması gerek. Bununla birlikte, küçük balıkları tutarken, kamış yüksek hassasiyette olmalı. Surf kamışları bu amaçla kullanıma uygundur.

 

Misinada Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Misinanın nasıl bir yapıya sahip olduğu da seçim aşamasında göz önünde bulundurulmalı. Sorunsuz bir kullanım için misina fazla esnememeli. Bununla beraber, çok sert misinalar da kullanışsız olacaktır.

 

Güvenilir Markalara Yönelin

 

Doğru ürüne, doğru üreticilerden ulaşabilirsiniz.

Konforlu ve keyifli bir deneyim için kaliteli ve kullanışlı ürünler sunan markaları araştırın.

Balıkçılık konusunda Powerex Türkiye’de en iyileri kullanıcıya ulaştıran isimlerin başında gelmekte. Balıkçılık ve av malzemeleri ithalatının yanı sıra, markaya özgü yeni ürünler de sunan Powerex, profesyonel çözümlerden.

 

Powerex Kalitesi Parmağınızın Ucunda!

 

Powerex imzalı ürünler, kullanışlı ve kaliteli yapılarıyla balık tutma keyfini katlıyor.

Powerex Av ürünlerine online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.