Olta Balıkçılığında Bunlara Dikkat Edin

13-12-2019 16:29
Olta Balıkçılığında Bunlara Dikkat Edin

Yeni başlayanlar İçin Olta Balıkçılığı

 

Su altının gizemli dünyasını yeryüzüne çıkarmaya heves ettiyseniz, balıkçılıkla ilgili temel bilgileri edinmeli, işinizi kolaylaştıracak yöntem ve ürünlerden haberdar olmalısınız.

Evet, dışarıdan bakılınca oltayı suya atmak yeterli gibi görünüyor ama verimli ve keyifli bir avlanma için dikkat etmeniz gereken detaylar söz konusu.

 

Avlamaya Etki Eden Unsurlar Neler?

 

Balık tutma işini hangi araçlarla nasıl yapacağınız, birtakım hususlardan etkilenir. Her şeyden önce balık avcılığını deniz avcılığı ve tatlı su avcılığı olarak ikiye ayırmakta yarar var. Ne tür olta düzeneklerinin kullanılacağı, su çeşidine ve avlanılacak bölgeye göre değişecektir. Açık deniz, kıyı, göl ve gölet gibi alanlar, farklı olta yapılarını gerektirir.

Hangi balıkları avlayacağınız da seçimlerinizi etkileyecektir. Seçtiğiniz balık ne tür alanlarda yaşıyor? Bazı balıkları kumlu bölgelerde, bazılarını ise kayalık alanlarda bulabilirsiniz. Seçtiğiniz balık göçebe mi, yerleşik yaşama mı sahip? Göçebe bir balık türünü avlayacaksanız, sürünün avlanacağınız yerden yılın hangi döneminde geçtiğini bilmelisiniz.

Bu noktada, balık türleri ile bilgi sahibi olmanın önemi gündeme geliyor. Seçtiğiniz balık/ balıklar hakkında en azından işinize yarayacak kadar bilgi edinmeyi ihmal etmeyin. Bu sayede nerede, ne zaman ve nasıl bir olta ile avlanacağınızı bilirsiniz.

Balığı, o türe özel olta düzenekleriyle avlamak süreci kolaylaştıracak ve daha verimli sonuç alınmasını sağlayacaktır. Bununla birlikte, bu özel oltaları elbette başka balık türleri için kullanmanız da mümkün.

 

Hazır Olta Takımları Kullanabilirsiniz

 

Hazır Olta Seti çeşitleri, avlanmayı ve av hazırlığını son derece kolay hale getirdiği için özellikle amatör balıkçılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Setler, ihtiyaç duyulan tüm araç gereci bir araya getirir. Standart bir set içinde kamış, olta makinesi, misina, fırdöndü, iğne, şamandıra, balıkçı makası, kurşun, iğne çıkarıcı, çeşitli yemler, stoper, dip takım ve olta zili gibi araçlar bulunur.

Setler arasında karar verirken, avlanacağınız yere ve balık türüne uygun olanlara yönelin. Takım içindeki malzemeler mutlaka dayanıklı yapılara sahip olmalı.

Olta takımını oluşturan parçaların birbirine uyum sağlaması ve insan sağlığına, doğal kaynaklara zarar vermeyen materyal yapısında olmasına da dikkat edin.

 

Tüm İhtiyaçlarınız Bu Setlerde!

 

Amatör balıkçıların tüm gereksinimleri Online Av Malzemeleri’nde! Dayanıklı, kullanışlı ve sağlıklı parçalardan oluşan hazır olta setlerine online mağazamızdan ulaşabilir, Hazır Olta Takımı Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.