Kara Avında Hangi Malzemelere İhtiyaç Duyulur?

02-01-2020 09:49
Kara Avında Hangi Malzemelere İhtiyaç Duyulur?

Malzeme Seçimini Neler Etkiler?

 

Kara Avı Malzemelerinden hangilerine gereksinim duyacağınız, farklı değişkenlerden etkilenir. Bunların başında, avlanacağınız bölgenin coğrafi özellikleri ve mevsim şartları gelmekte. Ne tür kıyafetler ve ayakkabılar kullanacağınız, bu iki unsurla yakından ilgili.

Hangi hayvanı, hangi yöntemle avlayacağınız da, avlanmayı gerçekleştirecek araç gereçleri belirleyecektir.

 

Avın Türüne Uygun Malzemeler

 

Yapacağınız av türünün gereklerini bilmek, ne tür malzemeleri yanınızda bulunduracağınız konusuna ışık tutacaktır.

Su kuşları avında, hayvanı çekmek için mühreden yardım alınabilir. Kuş avında, "kıtka” adı verilen malzemeyle avları yanınızda kolayca taşıyabilirsiniz.

Tüfek kılıfı, tüfeği darbelere karşı koruma, taşımayı kolaylaştırma, şarjör taşıması için depolama alanı sunma gibi işlevleri dolayısıyla, tüfek kullanılan avlar için önemli bir gereçtir.

Yanınızda av bıçağı ve çakı bulundurmanızda da yarar var. Bunlar, av boyunca çeşitli işler için kullanılabilir. Av bıçağı ve çakısı seçerken, paslanmaz çelik özelliğini mutlaka gözetin.

 

Dayanıklı Bir Av Çantası

 

Malzemeleri taşıyacak çantanın seçiminde dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, çantanın yeterince geniş olması. Gereksinim duyacağınız tüm malzemeyi çantanıza sığdırabiliyor olmalısınız. Farklı hacimlerde birden çok bölme bulundurması, çantada kullanışlılığı arttıran özelliklerden.

Olumsuz dış şartlara direnç, bir diğer mühim nokta olarak karşımıza çıkıyor. Çanta, yırtılmaya karşı mümkün olduğunca dirençli olmalı. Yağışlı havalarda kullanacağınız çanta için, su geçirmez malzemeden üretilmiş seçenekleri değerlendirin.

 

Uygun Av Kıyafetleri

 

Avlanırken üstünüzde ne olduğu, özellikle zorlu şartlara sahip arazilerde, soğuk ve/ veya yağışlı havalarda önemli.

Yağışlı günlerde avlanırken yağmurluk ve çizme giymeyi ihmal etmeyin. Çok soğuk havalarda kullanacağınız mont, ceket, bot, eldiven gibi ürünleri seçerken, sıcak tutma işlevini, konforla birlikte değerlendirmelisiniz. Yani, ürünler, sizi soğuktan yeterince korurken, hareket özgürlüğünüzü de kısıtlamamalı.

Sıcak günlerde ise hava transferine izin veren dokuya sahip kumaşlardan üretilmiş kıyafetleri tercih edin. Bunlar, aşırı terlemenin önüne geçecektir.

Tüm bunların yanı sıra, kıyafette kamuflaj deseninin varlığını da gözetebilirsiniz. Kamuflaj desenine sahip kıyafetler, ortamda daha az dikkat çekmenizi sağlayarak avlanmayı kolaylaştırabilir.

 

Konaklamalı Av Söz Konusuysa…

 

Av alanında bir veya birkaç gece geçirecekseniz iyi bir kamp çadırı ve uyku tulumu, öncelikli ihtiyaçlarınız arasındadır.

Seçeceğiniz çadırın dayanıklı kumaş kullanılarak üretildiğinden ve su geçirmediğinden emin olun.

 

Dürbün

 

Avın hareketlerini kolayca takip edebilmek için bir dürbünden yardım alabilirsiniz. Özellikle kuş avında dürbün, hayli işinize yarayacaktır.

 

Kara Avı Malzemelerinde Kaliteli Seçenekler

 

Fişeklikten, tabanca kabzasına, kara avı için ihtiyaç duyduğunuz her şey Online Av Malzemeleri’nde!

Kaliteli ve kullanışlı ürünleri sitemizden inceleyebilir, indirimli Kara Avı Malzemeleri Fiyatlarından yararlanabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.