İnternetten Nasıl Sipariş Verilir

23-07-2019 10:25

Yaşadığınız yerde bulamadığınız veya size mesafe olarak da uzak gelen pek çok ürünlere İnternet üzerinden ulaşmak mümkündür. Satıcıyla dahi muhatap olmadan güvenli sitelerden içiniz rahat bir şekilde alışverişinizi yapabilirsiniz. Peki, bu siparişleriniz de ilk önce neye dikkat etmelisiniz bir de bunlara bakmak lazım;

 

Gizlilik ve güvenlik

 

İnternet ortamı maalesef hep güvenli olmayabiliyor. Onun için ilk önce kendinize gizlilik ve güvenliğinizi koruyan bir sayfa bulmalısınız. Sonuçta bilgilerinizi de güvenle yazabileceğiniz, siparişinizi de içiniz rahat bir şekilde verebileceğiniz bir sayfa olmazsa olmazdır. Güvenliğinizi de hallettikten sonra alışverişinize rahatlıkla başlayabilirsiniz. İnternet üzerinden ihtiyacınız olan herhangi bir eşyayı sipariş verebilir, Ayriyeten bize taksit imkânı sunan sitelerden de kredi kartınızla birlikte yararlanabilirsiniz.

 

İnceleme ve detay

 

Nasıl ki normal hayatta bu ürünleri inceleyerek alıyorsak site üzerindeki ürünleri de incelemek, renklerine, bedenlerine, kumaş türüne, cinsine ve buna benzer detaylara bakmak en doğru karar olacaktır. Bu detayları öğrenmek için seçtiğiniz ürünün üstüne tıklıyorsunuz. Ürününüzü inceleyip seçiminizi yaptıktan sonra ürünün üstünde bulunan alışverişi tamamla seçeneğine tıklıyorsunuz. Eğer birden fazla ürün seçecekseniz sepete ekle butonuna tıklayıp o, sepette iken başka bir ürüne göz atabilirsiniz.

 

Tamamlama

 

Siparişlerinizi seçtikten sonra sitenin üst kısmında bulunan sepet resimli alışveriş sepeti veya sepetim yazısına tıklıyorsunuz. Karşınıza seçtiğiniz ürünler çıkacaktır. Buradan bu ürünleri kontrol edebilir, değişiklik yapmak isterseniz yine buradan yapabilirsiniz. Siparişleriniz de karar kıldıktan sonra alt kısımda bulunan alışverişi tamamla, satın al ve buna benzer yazı olan kısma tıklıyorsunuz.

 

Hesap bilgileri

 

Siparişinizi tamamladıktan sonra hesap bilgileri karşınıza çıkacaktır. Bu kısımda ister üye olarak isterse de misafir müşteri olarak devam edebilirsiniz. Bazı sitelerde üyelere kargo ücretsiz olabiliyor ve bazı indirimlerden yararlanabiliyorlar. Burada fatura ve teslimat bilgilerini doldurduktan sonra ödeme kısmına gelinir.

 

Ödeme

 

Seçtiğiniz ürünün ödemesi için Kredi kartı ile güvenli ödeme ya da diğer yazılı olanlardan hangisi size daha uygun ise onu seçebilirsiniz. Aynı zamanda ürün için not ulaştırmak isterseniz sipariş notu kısmına da notunuzu yazabilirsiniz. Her sitede olduğu üzere girdiğiniz sitede de sözleşmeler bulunur. Bu sözleşmeleri kabul etmediğiniz takdirde siparişiniz tamamlanmayacaktır. Onun için bu kısmı da işaretledikten sonra devam butonuna tıklıyorsunuz.

 

Eğer kredi kartı ile ödeme yapacaksanız kartınızın türünü seçerek, kartınızla ilgili ekranda yazılı olan yerleri doldurduktan sonra alışverişinizi onaylayıp siparişi verebilirsiniz. Kredi kartından sipariş verecekseniz, size güvenliğiniz için telefonunuza mesaj gelecektir. Bu mesajla ekrandaki bilgileri istenildiği üzere eksiksiz doldurunuz.

 

Ödeme işlemleriniz de tamamlandıktan sonra girmiş olduğunuz mail adresine sipariş bilgilendirme mesajı gelecektir. İnternet'ten sipariş vermek işte bu kadar kolay.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.