Havalı Tüfek Kullanımı

25-07-2019 18:29
Havalı Tüfek Kullanımı

Havalı tüfekler, diğer silahlardan farklı olarak; sıkıştırılmış hava, karbondioksit ya da yay gücüyle kullanılan ürünlerdir. Havalı tüfekler, günümüzde çok farklı şekillerde ve formlarda olabilmektedir.

Kullanılan kalibreleri ayırmaksızın, havalı silahlar güç temelinde; 3 ana kategoriye ayrılmaktadır.

 

1). Yaylı Pistonlu Havalı Silahlar

 

Yaylı pistonlu havalı silahlar, en çok kullanılan havalı silahların başında gelir. Bu tip silahlar, ayrıca; atış ve maliyet açısından da en uygun ürünlerdir.

 

2). Pnomatik Havalı Silahlar

 

Pnomatik silahlar, güç kaynağı olarak sıkıştırılmış havayı kullanır. Sıkıştırılmış hava, silahın bünyesinde bulunan tüpe hazır verilir. Havanın sıkıştırılmış şekli de, silahların kapasite ve cinsine göre değişir.

 

3). Karbondioksitli Havalı Silahlar

 

Silahın adından da anlaşıldığı üzere, gücünü karbondioksitten alan bir silah türüdür. Günümüzde bolca bulunan karbondioksit tüpleriyle çalışan havalı silahlar, kullanışlı özelliklere sahiptir. Seri atış yapmaları ile atıştan önce kurmaya ihtiyaç duymamaları ve kompact yapıları sayesinde tercih edilir. Bu tip silahlar, atıcılık antrenmanı için oldukça uygundur.

 

Havalı Tüfeklerin Günümüzdeki Yeri ve Kullanımı

 

Havalı tüfeklerin kullanımı, rekabetçi ve rahatlatıcı spor dalı ya da hobi olması açısından giderek artmaktadır. Havalı silahların enerjileri, birçok ateşli silaha göre düşük olduğundan; basit hedeflerle atışlar yapmaya olanak sağlar. Bircok kişi keyif atışları için, ucuz havalı tüfek arar. Hizmetlerimizde; maliyeti düşük olan ucuz havalı tüfek ürünleri, kaliteyle birleşmekte ve sizlere sunulmaktadır. Ürünlerimiz, avcılıkta veya bahçe vb. ortamlarda; hedefler doğrultusunda oldukça keyifli atışlar yapmanıza olanak sağlar.

 

Ateşli silahların kullanımı öncesinde de, havalı silahların tercih edilerek pratik yapılması; kullanıcıya çok şey kazandırır. Havalı silahlar, dünya çapında popülerdir. Güçlü bir havalı silah ile; ateşli silah olmadan, avcılıkta; başarılı bir kullanım sağlanabilir. Havalı silahlar, birçok ülkede çifçilerin tarlalarına zarar veren hayvanlar ile mücadele edebilmesi için de kullanılmaktadır.

 

Havalı Tüfeklerin Bakımı

 

Havalı tüfeğin bakımı için, yiv setli namluya; püskürtme silah yağı yahut yivli namlu temizleyici sıkılır. Ardından içine, harbi çekilmelidir. Eğer harbi yoksa; bir misina yardımı ile ucuna bez takılarak, namlu temizlenmelidir. Namlu temizleme işi bittikten sonra ise, tekrar kuru bez ya da kuru harbi çekilmelidir.

Pnomatik havalı silahlarda, harbi yerine namlu yılanı ya da misina kullanılması; oldukça kullanışlıdır. Tüfeğin altındaki açıklıktan yaya, tetik tertibatından içeriye ve piston iğnesinin deliğine doğru püskürtme yağ sıkılmalıdır. Silahın iç aksamını açmak, kurcalamak gibi bazı işlemler yapmak tehlikeli olabilmektedir.

 

Hatsan Havalı Tüfeklerin Özel Yapısı ve Avantajları

 

Quattro tetik mekanizması, hatsan havalı tüfek ürünlerinde göze çarpan önemli bir özelliktir. Bu mekanizma, Hatsan tarafından geliştirilen iki kademeli hassas ayarlı ve de patentli bir tetik mekanizmasıdır.

 

Quattro tetik mekanizması sayesinde; tetiğin çekme yükü ile tetik istinat ayarı, hassas bir şekilde ayarlanabilir. Tetik tırnakları, bütün ayarlarda; tam kilitlenmiş durumunu muhafaza eder. Birinci kademe boşluğu alınıp, atıştan vazgeçilip, tetiğin serbest bırakıldığında; tetik tırnakları eski hâline geri döner. Böylece, tetiğin kurulu kalması da önlenir.

 

Quattro tetik mekanizmasına entegre olan bir iç kilit vardır. Bu sayede, tüfeğin kazara yere düşmesi sonucunda; tüfeğin kazara patlaması, emniyet kapalı da olsa, önlenir. Quattro tetik mekanizması, tüm Hatsan yaylı havalı tüfeklerinde standarttır.

 

"SAS - Şok Emici Sistem” adı verilen bir sistem de, yine Hatsan tarafından geliştirilmiştir. Bu sistem, hatsan havalı tüfek içerisinde; şok ve sarsıntı emme sistemidir. Söz konusu SAS sistemi, Hatsan tarafından patentlidir.

 

SAS sisteminin sayesinde, atış esnasında oluşacak şok ve sarsıntının büyük çoğunluğu emilmektedir. Tüfeğin ömrünü belirgin şekilde uzatır ve parçaların aşınmasını engeller. SAS sistemi de, çok kullanışlı bir yaylı havalı tüfek kullanımını vaat etmektedir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.