El Emeğiyle Değerlenen Çömlek Ürünler

13-02-2020 09:29
El Emeğiyle Değerlenen Çömlek Ürünler

Çömlek Nedir?

 

Yüzyıllar önce ortaya çıkmış, insanlığın ortak kültüründe önemli yere sahip bir gelenek… Çömlekçilik dünyanın en eski faaliyetlerinden biri olarak tüm görkemiyle hayatımızda hala yer alıyor. Peki, çömlek tam olarak nedir?

Çömlek için kısaca, "topraktan üretilmiş araç gereçler” demek mümkün. Üretimde, çamur kıvamına getirilen killi toprak, el ile veya özel çarklarda şekillendirilir. Şekil alan çömlekler önce güneşte, sonra gölge alanda kurumaya bırakılır. Yeterince kuruduktan sonra fırınlarda yüksek sıcaklık seviyelerinde pişirilir.

Kullanılacak toprağın taş, demir oksit gibi maddelerden arınmış olması gerekmektedir. Kildeki yağlı yapı ise kum vasıtasıyla giderilir.

Mutfak kaplarından dekoratif objelere pek çok farklı eşya bu yöntemle üretilebilmekte. İçinde yemek pişen çömlek ürünler, hammadde olan toprağın doğallığı sebebiyle mutfak için sağlıklı, güvenilir alternatiflerin başında geliyor.

El ile şekillenen Çömlek Ürünler ayrıca, sanatsal değer de taşımaktadır. Bunlar el emeğinin somutlaşmış hali olarak karşımıza çıkıyor.

Çömleklerin tarihe tanıklık ederek bugüne kadar gelebilmiş ataları elbette, daha ilgi çekici. Binlerce yıl önce yapılmış çömlek ürünler, günümüz koleksiyonerlerinin ilgi odağı. Zamanın değer katan dokunuşu eklendiğinde, bugün üretilen ürünler de gelecekte aynı ilgiyi görecektir.

 

Çömlek ve Toprak Ürünleri Burada!

 

Online Av Malzemeleri ürün gamında güveç tava, çömlek su testisi, peynir küpü, çömlek yoğurt kabı, çömlek kumbara, çömlek bardak, toprak tespih gibi dekoratif ürünler ile çömlek kili ve testi kili çeşitlerini bulabilirsiniz.

Ürünlerin Türkiye ve yurt dışı satış ve pazarlanması, Mogan Çömlekçilik olarak üstlenilmektedir. Ankara/ Gölbaşı- Velihimmetli Köyü’ndeki Seramik Sanatları Atölyesinde üretilen çömlek ürünlerinin taşıdığı kültürel değer, pek çok platforma taşınıyor. Arslantaş - Mogan Çömlek, çeşitli etkinlik, panayır ve festivallerde gösteriler gerçekleştirip, pazarlama yapmakta, uluslararası satış panellerine katılmaktadır.

Yemek yapımında kullanılacak güveç, tencere, tava gibi ürünlerde ateşe dayanıklılığın en üst düzeyde olması önemli. Ateşe direnç konusunda yüksek performans için bu ürünler, Eskişehir toprağından elde edilmektedir, zira Eskişehir toprağı, ateşe dayanıklılığı son derece yüksek bir toprak türüdür. Kullanıma hazır halde satışa sunulan ürünler, ilk kullanımdan önce yağlama ve fırınlama işlemlerini gerektirmez.

 

Üretimde tezgâh ya da kalıba basma yöntemi kullanılmamaktadır. Ürünler, tamamen el ile sıkıştırılarak şekillendirilir. Tüm ürünlere online mağazamızdan ulaşabilir, çömlek tava, yoğurt kabı, su testisi, peynir küpü, kumbara, bardak, dekoratif ürünler ve Çömlek Güveç Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.