Amatör Balıkçılar İçin Mini Rehber

20-01-2020 11:23
Amatör Balıkçılar İçin Mini Rehber

Hangi Malzemelere İhtiyacınız Var?

 

Kaliteli parçalardan oluşan eksiksiz bir takım, balık avını çok daha keyifli hale getirecektir. Balıkçılıkta yeniyseniz, bazı kavramları bilmiyor olmanız doğal. Bu durumda avlanmaya çıkmadan önce nelere ihtiyacınız olduğunu saptamalı ve bu malzemeler hakkında temel bilgiyi edinmelisiniz.

Hazır Olta Setleri, özellikle balıkçılığa yeni başlayanların işini hayli kolaylaştırmaktadır. Bunlar, ihtiyaç duyulan temel malzemeleri bir arada sunar.

Peki, gereksinim duyacağınız bu temel malzemeler neler? Hangi malzeme ne işe yarar?

 

Olta Kamışı ve Makarası

 

Elbette, temel araç gerecin başında oltalar geliyor. Olta, kamış ve makara bölümlerinden meydana gelir.

Kamış, esnek yapılı bir araçtır. Farklı kullanım amaçlarına göre, duyarlılık, güç gibi konularda farklı özelliklere sahip kamışlar söz konusu. Bunlardan hangilerinin kullanılacağı, avlanacak balık türüyle ilgilidir. Küçük ve hafif balıklarda, duyarlılığı yüksek kamışlar tercih edilmeli. İri ve agresif balık türlerinde ise dayanıklılık, kamışın sahip olması gereken başlıca özellik.

Makara ise misinanın sarıldığı bölümdür. Misinanın makaraya sarılmasıyla tutulan balık sudan çekilip çıkarılır.

 

Misina ve İğne

 

Naylon, ipek, kıl gibi materyallerden üretilen iplik formundaki misina, yem ve olta arasında yer alan bağdır.

Olta aldığınızda misinaya da, makaraya sarılı halde sahip olmuş olursunuz. Buna karşılık, çeşitli nedenlerle zarar görme ihtimali sebebiyle, yanınızda yedek misina bulundurmanızda yarar var.

Olta iğnesi ise, balığın oltaya takılmasını sağlayan, ucu çengelli küçük kancadır.

 

Şamandıra ve Kurşun

 

Olta mantarı olarak da adlandırılan şamandıra, avın hareketlerini gözlemlemenizi kolaylaştırır. Balık yemi ısırdığında şamandıra sallanacak veya batacaktır. Bu araçlar, farklı renk, şekil ve ağırlıkta üretilmekte.

Olta kurşunu ise, yemi istenilen derinliğe göndermeye yardım eden özel ağırlıktır. Şamandıra çoğu kez kurşunla dengelenir.

 

Yemler

 

Balığı oltaya çekmek için gerçek veya sahte yemler kullanılabilmekte.

Solucan ve kurtçuk, yaygın olarak kullanılan gerçek yemlerdendir. Bununla birlikte, farklı balık türleri için farklı yemlerin cazip olduğunu aklınızda bulundurun.

Sahte yemler genellikle plastikten üretilir. Bunlar balık veya solucan formunda olabilmekte.

 

Fırdöndü ve Klips

 

Fırdöndü kendi ekseni etrafında dönebilen, çivi benzeri bir parçadır. Bu araç, misinanın burkulmasına mani olup dayanıklılığını arttırır.

Fırdöndü ile beraber kullanılan klips ise yem ve takım değiştirmeyi pratikleştirir.

 

Tüm İhtiyacınız Burada!

 

Balık tutarken gereksinim duyacağınız tüm ürünlerde en kaliteli seçenekler online Av Malzemeleri’nde!

Tekli satılan diğer ürünlerle beraber, amatör balıkçılara büyük kolaylık sağlayan hazır olta setlerini de online mağazamızdan inceleyebilir,Olta Seti Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.