Airsoft Nasıl Oynanır?

04-02-2020 09:14
Airsoft Nasıl Oynanır?

Heyecanın Azalmadığı Bir Mücadele!

 

Çatışma temalı bilgisayar oyunlarını seviyor, bu tür oyunlara saatlerce zaman ayırıyor musunuz?

İnsanoğlunun en temel güdüsü, hayatta kalma güdüsüne hitap eden bu tür oyunların dünya genelinde yüz binlerce meraklısı var. Çatışma oyunları için dijital ekranlara hapsolmak zorunda değilsiniz. Gerçek hayatta, üç boyutlu ortamda, oyun formatındaki çatışmanın bizzat içine girerek bu heyecanı yaşamanız mümkün. Airsoft, tam da bu noktada devreye giriyor. Peki, airsoft tam olarak nedir, Airsoft Nasıl Oynanır?

 

Airsoft Nedir?

 

O hem bir oyun hem de bir outdoor spor. Airsoft, bir stratejik savaş oyunu, çatışma simülasyonudur. Ortaya çıkış yerine baktığımızda kendimizi Japonya’da buluyoruz. Japonya kökenli oyun günümüzde Doğu Asya’da yaygın şekilde oynanmakta, dünyada da hızla yaygınlaşmaktadır.

Airsoft yalnızca oyun olarak karşımıza çıkmıyor. Askeri okullarda kolluk kuvvetlerinin eğitilmesinde kullanılan bir yöntem olarak Airsoft’tan da yararlanıldığını görmek mümkün.

Airsoft çoğunlukla orman, dağlık bölge gibi açık, geniş alanlarda oynanır. Oyuncular iki grup halindedir. Gruplardaki kişi sayısı için belirli bir kural yok, ama kişi sayısı arttıkça maceranın ve eğlencenin de artacağını tahmin edebilirsiniz. Airsoft turnuvalarında oyuncu sayısı yüzü aşabiliyor.

Oyunda başarı, isabetli strateji ve taktikler belirlemeye ve bunları başarılı şekilde uygulamaya bağlı. Vurulan oyuncular oyundan çıkar. Oyuncu sayısı azsa, herkesin birden fazla vurulma hakkı da olabilir.

Airsoft, son derece gerçekçi yapısıyla dikkat çekiyor. Gerçekçilik sadece açık alanda, gerçek kişiler tarafından oynanmasıyla değil, aynı zamanda oyuncuların kıyafetleriyle de sağlanmakta. Oyuncular gerçek bir asker gibi giyinerek kamufle olur. Bu gerçekçi kıyafetler, mühimmatın taşınmasında da önemli rol oynuyor.

Airsoft silahlarında biyolojik olarak çözünebilen plastik boncuklar kullanılır. Bunlar havalı, yarı otomatik veya tam otomatik olabilmekte.

 

Güvenliğe Dikkat!

 

Airsoft Nasıl Oynanır sorusu, güvenlik konusunu da gündeme getiriyor. Macera severler için Airsoft’un taşıdığı eğlence tartışmasız, ama önce güvenlik. Oyun keyfine gölge düşmemesi için yeterli güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olmalısınız.

Bu noktada, koruyucu ekipman kullanımı büyük önem taşıyor. Silahlardan çıkan plastik boncukların çıplak cilde ve göze isabet etmesinden sakınmak gerek. Kıyafetler, cildi korumada çoğu kez yeterlidir. Gözlerin zarar görmesini önlemek için ise koruyucu gözlük kullanımı olmazsa olmaz. Oyun alanına koruyucu gözlük olmadan kesinlikle girilmemeli.

Düşme gibi durumlar nedeniyle maruz kalınacak darbelere karşı ise özellikle başın korunması gerek. Uygun bir kask, başın güvende olmasını sağlayacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.